Trouwtrends 2024: laat je inspireren

Gepubliceerd op 25 januari 2024 om 18:30

Gaan jullie in 2024 trouwen en willen jullie op de hoogte zijn van de trouwtrends 2024? Lees dan zeker verder en laat je inspireren.

Van gewaagde themakleuren tot adembenemende decoraties. Maar dat is nog niet alles! Wil je bijvoorbeeld meer weten over de opkomst van duurzame bruiloften of de nieuwste ontwikkelingen in trouwmode? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Duik in de wereld van bruiloften en laat je verrassen door de magie van 2024. 

1. Show your color

Dé kleur van 2024 voor huwelijken is marseille blue. Met blauw als symbool voor zuiverheid en trouw is het geen wonder dat deze veelzijdige tint verkozen werd tot de trouwkleur van dit jaar! Brides raadt aan om deze tint, met zijn gedurfde en stralende kleur, als accentkleur te gebruiken en eerder niet als hoofdkleur van je styling. Deze kleuren kunnen terug komen in de juwelen van de bruid, decoratie, bloemen zoals in het bruidsboeket.

 

Maar ook abrikoos is zeer geliefd voor 2024, deze oranje pasteltint is een verfrissende, energieke en opwekkende tint die een groot gevoel van welzijn geeft. Dit is een kleur die het midden houdt tussen zachte pasteltinten en fellere tinten – een perfecte balans! Het is een tint die geweldig past bij een reeks pasteltinten, maar ook bij neutrale kleuren – een totale hit voor bruiloften!

Apricot Crush, de trendkleur van 2024, is een levendige en warme tint die kan worden opgenomen in verschillende kleurenschema’s voor bruiloften.

2. Dé bruiloft trend van 2024: Duurzaam trouwen

 

Het is waarschijnlijk dé belangrijkste bruiloft trend van 2024! Steeds meer koppels willen duurzaamheid integreren in hun huwelijksfeest. Er zijn talloze manieren om deze milieuvriendelijke aanpak in je bruiloft op te nemen.

Eco-vriendelijke trouwjurk

Steeds meer bruiden kiezen voor een eco-vriendelijke trouwjurk. Er zijn tegenwoordig meer ethisch verantwoorde bruidsmodemerken dan ooit tevoren. Deze trouwjurken worden vaak gemaakt van natuurlijke, biologisch afbreekbare stoffen zoals hennep, biologisch katoen, bamboe en gerecycled polyester, wat minder water vereist. Het resultaat mag er zijn, met prachtige exemplaren die jouw dag nog specialer maken.

Milieuvriendelijke bloemen

Wie aan trouwen denkt, denkt aan bloemen! Ook hier kun je milieubewuste keuzes maken door te kiezen voor seizoensgebonden, lokaal geteelde, biologische bloemen. Of ga voor een concept van "geen verspilling van bloemen" en gebruik droogbloemen of kunstbloemen, zowel voor je decoratie als je bruidsboeket. Deze bloemen verwelken niet, blijven fris en kleurrijk, en je kunt er nog jarenlang van genieten.

 

Duurzaam drukwerk

Maak jullie bruiloft bekend met duurzame huwelijksuitnodigingen gemaakt van gerecycled papier. Een groene start van een liefdevol en blijvend avontuur!

Zero waste catering

De eco-vriendelijke bruiloft trends van 2024 hebben ook invloed op jullie catering. Ga voor zero waste catering en kies een cateraar die gebruikmaakt van lokale, biologische en seizoensgebonden producten en bovendien overschotten doneert. Daarnaast kiezen steeds meer stellen voor vegetarische of veganistische alternatieven in plaats van het traditionele bruiloftsdiner met standaard vlees- en visgerechten. Op die manier zorg je extra goed voor het milieu en geef je je gasten een smaakvolle én duurzame culinaire ervaring.

 

Herbruikbaarheid

Daarnaast zijn er nog veel meer "groene bruiloft" ideeën, zoals herbruikbaarheid! Alles voor eenmalig gebruik is niet goed voor het milieu. Streven naar herbruikbaarheid betekent dat je zoveel mogelijk meubilair, verlichting en (tafel)decoratie huurt om je afval tijdens de bruiloft tot een minimum te beperken.

3. Dress to impress

 

Wie zegt dat je in een lange jurk moet trouwen? Misschien heb je het al gezien, maar mini-jurken zijn een van de belangrijkste trouwtrends in de bruidsmode van 2024. De moderne bruid kiest vaak voor een korte trouwjurk die zorgt voor een speelse uitstraling. Deze trend wordt ondersteund door internationale beroemdheden. Kourtney Kardashian droeg er een toen ze trouwde met Travis Baker, maar ook bekende landgenoten zoals Olga Leyers geven de voorkeur aan de mini-jurk.

 

Of... Durf anders te zijn en kies voor een casual chic jumpsuit of kostuum! Ook in 2024 zijn deze weer helemaal in de mode. In een trouwpak straal je gegarandeerd stijl en elegantie uit.

Jurken met pofmouwen en een split zijn ook sterk in opkomst in 2024. Jurken die uit twee delen bestaan zijn ook populairder dan ooit.

Maak je trouwoutfit compleet met opvallende statement details zoals extravagante sluiers, losse pofmouwen en lange handschoenen. Ook bloemenpatronen zijn weer helemaal terug van weggeweest.

4. Heet van de naald: Content creator op je huwelijk

 

Deze gloednieuwe service wint sterk aan populariteit op bruiloften en verdient zeker een plaats in onze wedding trends voor 2024. In deze tijd van Instagram Reels en TikTok-trends is het bijna vanzelfsprekend om social media content te creëren. We begrijpen echter dat je op je eigen bruiloft liever niet zelf met je smartphone rondloopt om elk Insta-waardig moment vast te leggen. Daar komt een content creator goed van pas! Deze persoon maakt voor jullie de leukste behind-the-scenes foto's en video's, die perfect geschikt zijn voor je sociale media.

Het is belangrijk om te vermelden dat een content creator gezien moet worden als een aanvulling op en niet als vervanging van je professionele trouwfotograaf en videograaf. Die wil je nog steeds absoluut aan je zijde hebben om de meest memorabele en prachtige foto's en video's van jullie huwelijksdag te maken.

 

Naast content creator zijn er in 2024 nog meer innovatieve wedding trends om jullie trouwdag helemaal tot in de kleinste details vast te leggen:

  • 360-graden fotografie, om de volledige sfeer op je feest en alle details vast te leggen.
  • Drones, die steeds innovatiever worden en spectaculaire beelden opleveren. Let op: controleer van tevoren of het gebruik van drones en luchtfoto's is toegestaan op jullie locatie.
  • VR (virtual reality) albums, waarmee jullie je trouwdag op elk gewenst moment opnieuw kunnen beleven.

Daarnaast maakt blurr fotografie ook terug een opkomst. Met al deze mogelijkheden vinden jullie zeker de perfecte manier om jullie speciale dag vast te leggen!

5. Catering: Walking dinner & food sharing

 

Het traditionele en formelere driegangenmenu wordt steeds vaker vervangen door moderne en meer informele formules, zoals walking dinners of sharing dishes. Bruidsparen kiezen ook in 2024 vaker voor buffetten met een ontspannen sfeer en hoogwaardig street food.

De cateringformule die perfect past bij de trend van walking dinners en meer informele bruiloften, en daarom een grote trend zal zijn in 2024? De bruiloftsbarbecue! Met een barbecue brengen jullie gasten samen en zorgen jullie voor een gegarandeerd gezellige en sfeervolle ambiance.

Naast barbecues blijven foodtrucks en showcooking formules populair als bruiloftstrends in 2024. Ze voegen een extra dimensie toe aan jullie speciale dag. Maak van jullie trouwdag in 2024 dus een culinair avontuur en een complete ervaring die jullie gasten nog lang zullen bijblijven.

6. Feestelijke verrassingen: Extra magie op jouw huwelijksfeest

 

In 2024 draait alles om het toevoegen van dat beetje éxtra flair aan jullie trouwdag. Van feestelijke zonnebrillen tot indrukwekkende champagne-torens en betoverende bloemenpaden, we nemen hieronder een kijkje naar enkele van de meest opvallende wedding trends die je bruiloft in 2024 een onvergetelijke en 'extra' touch geven. Laat je inspireren door kleurrijke bloemen, die zorgen voor een romantisch en magisch gevoel op jullie grote dag. Deze weelderige bloemenpaden zullen zeker indruk maken op jullie gasten en een onvergetelijke eerste indruk achterlaten.

Combineer deze trends met persoonlijke elementen die jullie als koppel vertegenwoordigen en creëer zo een unieke en onvergetelijke bruiloft. Denk bijvoorbeeld aan gepersonaliseerde trouwuitnodigingen, een persoonlijke trouwceremonie en aangepaste details in jullie decoratie. Vergeet niet om de hulp in te roepen van een professionele wedding planner om jullie te begeleiden bij het realiseren van jullie droombruiloft.

Met deze opvallende en trendy elementen maak je jullie trouwdag in 2024 extra speciaal en zorg je ervoor dat jullie gasten nog lang napraten over jullie sprookjeshuwelijk. Laat jullie creativiteit de vrije loop en maak van jullie trouwdag een onvergetelijke ervaring voor iedereen die aanwezig is.

7. Dresscode voor je gasten

 

Willen jullie de gasten straks vragen om zich op een speciale manier te kleden? Deze fantastische trend van 2024 zorgt ervoor dat jullie bruiloft er visueel adembenemend uitziet! Maak je geen zorgen, je hoeft geen strenge kledingregels op te stellen. Kies bijvoorbeeld voor een (accent)kleur als dresscode, zoals pastel, of ga voor prachtige seizoensgebonden tinten zoals herfstkleuren. Of wat dachten jullie van een vleugje goud? Op deze manier kunnen jullie gasten perfect matchen met jullie huwelijksthema. Stel je eens voor welke adembenemende foto's dit zal opleveren! Begin nu alvast te dagdromen over de schitterende resultaten!

Dé dresscode trouwtrend 2024 is afwisseling in prints, maar ook felle kleuren. Bruidmeisjes worden minder en minder helemaal hetzelfde gekleed, maar ze zorgen er wel voor dat ze mooi in thema passen en bij de andere gasten. 

8. Meerdaagse bruiloften

 

De wedding trend in 2024 is om het groter aan te pakken en dat betekent meerdaagse bruiloften! Deze trend is al een tijdje populair en dit jaar draait alles om het uitbreiden van jullie viering over meerdere dagen en nachten.

Waarom zou je genoegen nemen met één dag feest, als je er meerdere kunt hebben? Meerdaagse bruiloften zijn de perfecte manier om een intieme en luxueuze ervaring te creëren. En het beste van alles is dat jullie langer kunnen genieten van je huwelijksviering. More time to party!

En waarom zou je in België blijven als je een onvergetelijke ervaring wilt? Kies voor een destination wedding en creëer een ultieme meerdaagse bruiloft!

9. Bruidstaart to-go en dessertstations

 

Laat de bediening links liggen en deel verrukkelijke stukken bruidstaart uit aan onze gasten die hun tanden erin willen zetten. En voor degenen die onderweg naar huis zijn, zorgen we voor speciale to-go dozen vol taart, zodat ze kunnen blijven genieten. Zo blijft de dansvloer vol en kunnen feestgangers hun honger 's nachts stillen.

 

“Desserts met een funky twist zijn niet nieuw, maar thematische dessertstations? Die zijn echt te gek! In plaats van gewone espresso martini's kun je je gasten trakteren op affogato's. Perfectie in een glas, waarin koffie en ijs samenkomen om aan al hun verlangens te voldoen." Advies gegeven door de geweldige Melissa Sullivan van Studio Sully. Heb je al gedacht aan een fruitstation met tajin en wie weet, misschien zelfs een goddelijke chocoladefontein?"

10. Hakuna matata: it means no worries for the rest of your day. It's a problem free, philosophy!

 

Waarom al die zorgen als het ook stressvrij kan? Geef maar gewoon het podium aan jullie grote dag en laat gezonde spanning slechts een bijrol spelen. Creëer jullie droomteam van huwelijksleveranciers die jullie volledig ontzorgen. Geef jezelf de vrijheid om te stralen terwijl de experts het zware werk doen! En laat jullie gasten volop genieten door ze geen klusjes toe te bedelen, maar alles over te laten aan de professionals. Denk aan: een bruisende ceremoniemeester, een betoverende ceremoniespreker, een top-notch wedding planner, een fantastische videograaf en nog veel meer.

 

Bij A kind of celebration sta ik voor je klaar om jullie huwelijksvoorbereidingen zo moeiteloos mogelijk te laten verlopen. Ontdek zeker mijn diverse services en pakketten die elke stap zorgvuldig uitstippelen, van budgettering en locatiekeuze tot de kleinste details. Zo kunnen jullie minder stressen en des te meer genieten van de reis naar jullie speciale dag!

#trouwtrends2024 #bruiloftinspiratie #trouwplanning #dreamwedding #magical2024wedding #weddingtrends #unforgettable #spreadthelove

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.